Åbning af Københavns nye fjernbusterminal

Københavns nye fjernbusterminal under Dybbølsbro åbner den 6. juni. (Foto: Vejdirektoratet)
dato

Torsdag den 6. juni bliver en særlig dag i København, når Københavns nye fjernbusterminal under Dybbølsbro endelig kan slå dørene op. Passagerer og busser kan derfor se frem til at tage en ny og moderne terminal i brug, som med bedre faciliteter og mere plads skal sikre den gode oplevelse for brugerne i årene frem.   

Området ved Ingerslevsgade ved DGI-byen har i en årrække været præget af et trafikalt kaos, hvor passagerer og fjernbusser er blevet mødt af uoverskuelige forhold med potentielt farlige situationer til følge på grund af anden trafik, pladsmangel og manglende skiltning.

Men med åbningen af den længe ventede busterminal under Dybbølsbro kan passagerer og fjernbusser i København nu endeligt vinke farvel til Ingerslevsgade og i stedet sige goddag til en ny og moderne busterminal med mere plads og forbedrede faciliteter.

Mette Vikjær, der er projektleder i Vejdirektoratet, fortæller, at det er en særlig dag, vi går i møde den 6. juni med åbning af den længe ventede fjernbusterminal.

"Vi glæder os meget til at åbne Københavns nye busterminal, som mange københavnere og rejsende har set frem til. Den kommer til at skabe en let og god tilgængelighed for alle brugerne. Vi er overbevist om, at både passagerer og busser vil tage godt imod den nye fjernbusterminal, som med moderne faciliteter og en helt central placering i København bliver et trafikalt knudepunkt i byen i årene frem", fortæller Mette Vikjær.

I den første periode vil busterminalen være bemandet med personale, ligesom der vil være informationsskilte, der skal guide passagerer og fjernbusser. Fra efteråret forventes det, at man overgår til det fuldt ud integrerede informationssystem.

Den nye busterminal ligger under Dybbølsbro mellem baneterrænet og Carsten Niebuhrs Gade. Her er der adgang for fjernbusserne fra Ring O2, og der er flere muligheder for offentlig transport i nærheden med blandt andet Dybbølsbro Station, buslinje 7A og 11 samt den kommende metrostation Havneholmen ved Fisketorvet. 

Kilde: Vejdirektoratet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.