Arkitekturhovedstad skal leve videre i hovedstadens udvikling

dato

København har i 2023 været verdens arkitekturhovedstad, en titel tildelt af UNESCO og den internationale arkitektforening UIA.

Året har budt på hundredevis af arrangementer, hvor byens arkitektur er blevet fremvist for verden, og københavnerne har debatteret byens udvikling. Over 6.000 arkitekter fra hele verden besøgte byen i forbindelse med UIA's verdenskongres.

Året rundes af med et arkitekturpolitisk topmøde den 29. november, hvor refleksionerne fra året vil blive brugt i arbejdet med en ny klimaplan og byens fremtidige udvikling.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) og overborgmester Sophie Hæstorp (S) har begge været værter for året og har bemærket det store engagement, især fra de unge, i debatterne om byens udvikling.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) understreger, at selvom året er ved at være slut, skal Danmark fortsætte med at vise verden vores stærke arkitekturtradition og insistere på arkitekturens vigtige rolle i den grønne omstilling.

Året har også budt på udvikling af ti principper for fremtidens bæredygtige byggeri, kaldet "Copenhagen Lessons". Disse principper inkluderer blandt andet at renovere og bygge om i stedet for at rive ned, og at bygninger og byer kun er æstetisk smukke, hvis de er tilgængelige for alle.


https://www.kk.dk/nyheder/arkitekturhovedstad-skal-leve-videre-i-hovedstadens-udvikling
Kilde: København Kommune