Omdannelsen af gadeparkeringspladser i Middelalderbyen er nu gennemført som en del af Byrums- og Trafikplanen. Bilister opfordres til at benytte parkeringshuse og være opmærksomme på nye regler og hastighedsbegrænsninger.
København Kommune har nu gennemført omdannelsen af 525 gadeparkeringspladser i Middelalderbyen som et led i Byrums- og Trafikplanen. Formålet er at skabe bedre plads til fodgængere, cyklister og lokalt byliv samt grønne områder mellem de historiske bygninger. De fleste tilbageværende parkeringsbåse er nu reserveret til særlige formål som erhvervskøretøjer, handicappede og ambassader.
Bilister, der ønsker at besøge Middelalderbyen, opfordres til at benytte de omkringliggende parkeringshuse, hvis de ikke kan benytte offentlig transport, cykel eller gå til området. For dem med beboer- eller erhvervslicens til Indre By er der reserveret pladser i fire private parkeringsanlæg på Israels Plads, Vognmagergade 9, Øster Farimagsgade 5 og Nyropsgade 43.
Der er også indført lavhastighedszoner i det meste af Middelalderbyen, hvor hastigheden nu er begrænset til 30 km/t. Enkelte større veje vil få sænket fartgrænsen til 40 km/t i 2025.
Det er vigtigt at bemærke, at biler kun må parkere i afmærkede båse, og at der er særlige regler for erhvervskøretøjer, som har 150 reserverede båse på hverdage fra kl. 7.00-17.00. Lastbiler over 18 ton må fortsat ikke standse eller parkere i området, og der kan være lokale standsnings- og parkeringsforbud i visse gader.
I alt skal 600 parkeringspladser på gadeplan omdannes, og de sidste pladser i Nørre Kvarter afventer en evaluering af projektet. De nye parkeringsregler gælder i hele det grønne område, mens de gennemgående, hvide veje har uændret parkering. Det lilla område (Nørre Kvarter) afventer evalueringen af det grønne område næste år.
For mere information om projektet og Byrums- og Trafikplanen for Middelalderbyen, kan man besøge København Kommunes hjemmeside.
https://www.kk.dk/nyheder/brug-parkeringshusene-fremover-hvis-du-skal-i-bil-til-middelalderbyen