Lektorat i kønsforskning

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab opslås en stilling som lektor i kønsforskning til besættelse d. 1. januar 2024 eller snarest derefter.

På Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (NorS) beskæftiger vi os med forskning, undervisning, formidling inden for nordisk litterær og sproglig kulturarv fra oldtiden til i dag hvilket inkluderer en større sprogvidenskabelige palet samt medievidenskab og kønsforskning. jf. https://nors.ku.dk

Stillingsindhold
Stillingen rummer uddannelses- og forskningsopgaver inden for køn, seksualitet og forskellighed herunder tilknyttet formidling og administration. Dertil kommer udviklingsopgaver inden for forskning og uddannelse med udgangspunkt i faget.

Undervisning, vejledning og eksamination er som udgangspunkt knyttet til uddannelserne i dansk, der udbydes på BA-, KA, og ph.d.-niveau. Undervisning på tværs af instituttets eller fakultetets uddannelser kan eventuelt forekomme.

Lektoren skal kunne deltage i instituttets almindelige opgaver herunder bedømmelsesudvalg, ansøgning om forskningsmidler samt ledelse af forskningsprojekter. Lektoren forventes endelig at yde kollegial sparring på undervisning samt pædagogisk supervision til adjunkter.

Kvalifikationskrav
Stillingen er knyttet til tilvalgsuddannelsen i Køn, seksualitet og forskellighed, som gennem årene har udviklet sig fra historiske kvindestudier til i dag bredt at beskæftige sig med forskellighed og inklusion i relation til køn og seksualitet. Ansøgere må derfor have køn og seksualitetsforskning som en central del af forskningsprofilen. Det vil være en fordel, hvis ansøger har særlig kompetence inden for intersektionelle kønsstudier; især kritiske handicapstudier og/eller studier af racialisering og etnicitet. Den, der får stillingen, vil få særligt ansvar for at udvikle efter- og forskningsuddannelsen i intersektionelle kønsstudier.

Ved besættelse af stillingen lægges der vægt på, at ansøgeren har forsknings- og undervisningsmæssige kvalifikationer, der svarer til, hvad der kan opnås ved tilfredsstillende gennemført ansættelse som adjunkt

Der vil blive lagt vægt på følgende faglige og personlige kvalifikationer:

  • Ansøgerens videnskabelige indsats, faglige bredde og dybde. Der forventes en videnskabelig produktion på internationalt niveau, og at ansøger besidder potentiale for at sætte et markant aftryk på sit fagfelt. Forskningsmæssige kvalifikationer ses i relation til både perioden med aktiv forskning, graden af originalitet og omfang af den videnskabelige produktion, fx antal internationale publikationer, peer-reviewede tidsskrifter eller højt rangerede publikationer på internationalt kendte forlag.
  • Forskningsledelse og erfaring med forskningsansøgninger
  • Dokumenterede undervisningsmæssige kvalifikationer, herunder evne til at varetage undervisning på dansk og engelsk. Se fakultetets uddannelsespædagogiske charter under: Uddannelsespædagogisk Charter for Det Humanistiske Fakultet – Københavns Universitet
  • Der opfordres desuden til at ansøgere læser Københavns Universitet guidelines for undervisningsportfolio
  • Erfaring med formidling af forskning i medier og offentlighed
  • Eventuelle dokumenterede administrative kvalifikationer.
Læs mere om kvalifikationskravene til lektorer i bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter 2019:
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=212083

Endvidere henvises til Stillingsstrukturen ved Københavns Universitet og Københavns Universitets meriteringskriterier

Yderligere oplysninger om stillingens indhold kan fås hos institutleder Anne Jensen, e-mail: annejensen@hum.ku.dk

Ansøgning
Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg online” i Adobe PDF eller Word format.

Klik på knappen ”Søg stillingen” nederst på siden.

Ansøgningen, som kan skrives på skandinavisk eller engelsk, skal indeholde følgende bilag:

  • Ansøgningsbrev
  • CV
  • Dokumentation for uddannelse (eksamensbevis/Ph.d.-bevis)
  • Fuldstændig og nummereret publikationsliste. Medsendte værker mærkes med *
  • Forskningsplan der inkluderer en kort beskrivelse af tidligere forskning samt en plan for de nærmeste år. Herunder redegørelse for indsats vedrørende forskningsorganisering, etablering af forskningsseminarer, symposier og kongresser osv.
  • Undervisningsportofolio. Dokumentationen for undervisningskvalifikationer og forskningsformidling se mere på https://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/rekrutteringsproces/undervisningsportfolio/ (tilrettelæggelse af undervisningsforløb, undervisningsmateriale, varetagelse af kurser og anden undervisning).
  • Publikationer. Ansøgere kan højst vælge 5 publikationer til bedømmelse, hvoraf mindst 3 skal være udgivet inden for de sidste 5 år fra ansøgningsfristens udløb. Udgivelsestidspunktet skal være tydeligt markeret på publikationslisten. De valgte publikationer uploades som vedhæftede dokumenter og nummereres fra 1-5.
Hvis publikationen har en eller flere forfattere, eller arbejdet er et resultat af en kollektiv indsats, skal det være tydeligt angivet, hvilken del af værket ansøgeren er ansvarlig for.

Fakultetet kan i særlige tilfælde udbede sig en erklæring fra medforfatterne om omfanget og karakteren af deres andel i arbejdet.

Kun materiale på dansk, norsk, svensk og engelsk vil kunne forventes bedømt.

Ansættelsesprocedure
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere, der går videre til bedømmelse. Ansøgerne udvælges på baggrund af en overordnet vurdering af, hvilke ansøgere der bedst matcher fakultetets rekrutteringsbehov og de kvalifikationskrav, der fremgår af stillingsopslaget. Dette sammenholdes med ansøgerens forsknings- og undervisningsprofil, som fremgår af ansøgningens CV, publikationsliste, undervisningsportfolio og forskningsplan. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv.

Yderligere oplysninger om rekrutteringsproceduren kan fås hos HR, e-mail: hrsc@hrsc.ku.dk, anfør venligst ID NR. 211-0515/23-2E #1

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og vedkommendes faglige organisation. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1% af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøgningsfristen er den 30. juni 2023 kl. 23:59.

Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato vil ikke blive taget i betragtning.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

København Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

KU - HUM - Fakultetet, Karen Blixens Vej 4, 2300 København S

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 30-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1307&ProjectId=159418&DepartmentId=19229&MediaId=4632&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5849200

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet