Ny metode som styrket efterværn har positiv effekt for tidligere anbragte unge

dato

Socialforvaltningen i Københavns Kommune har med succes anvendt CTI-metoden som overgangsstøtte til tidligere anbragte unge, hvilket har forebygget hjemløshed og hjulpet dem i gang med et selvstændigt voksenliv.

I en banebrydende indsats har Socialforvaltningen i Københavns Kommune anvendt CTI-metoden (Critical Time Intervention) som overgangsstøtte til tidligere anbragte unge.

Fra 2021 til 2023 har Hybelinstitutionen i Borgercenter Børn og Unge afprøvet metoden, der kombinerer principperne i Housing First, for at hjælpe unge i alderen 18 til 23 år med at etablere sig i egen bolig og undgå hjemløshed.

Evalueringen af projektet viser, at ingen af de 30 deltagende unge blev hjemløse, og 40% af dem blev etableret godt i egen bolig uden behov for yderligere støtte fra kommunen. Metoden har vist sig effektiv i at støtte unge i en kritisk overgangsfase fra anbringelse til selvstændigt voksenliv.

Selvom resultaterne er positive, peger evalueringen også på udfordringer, såsom mangel på billige boliger i København og behovet for længere støtteforløb for nogle unge. Alligevel opfordrer både unge og medarbejdere til fortsat brug af metoden.

Socialstyrelsen har støttet indsatsen, og CTI-metoden er nu forankret i Hybelinstitutionen som en selvstændig projektindsats. For mere information om Hybelinstitutionen og indsatsen kan du læse mere her.


https://www.kk.dk/nyheder/ny-metode-som-styrket-eftervaern-har-positiv-effekt-for-tidligere-anbragte-unge
Kilde: København Kommune